Ваш кошик порожній

Ваш кошик

Справжня італійська кухня

Італія подарувала світу багато вишуканих страв, серед яких різноманітні салати, піца та спагетті. Ми пропонуємо Вам скуштувати найпопулярніші і найсмачніші страви італійської кухні, багато з яких стали улюбленими серед українців. Спробувавши їх, Ви назавжди запам'ятаєте ніжний та вишуканий смак цих кулінарних шедеврів!

Піца

Піцу люблять всі! А чи цікавилися Ви, якому виду піци надають перевагу в інших країнах, та які інгредієнти до неї додають?

Напевно, найбільш незвичайним здається домашній сир, якого люблять додавати до піци в Індії. Та ще й в поєднанні з бараниною і солоними «рижиками». А от піцу з морепродуктами полюбляють в Австралії та Японії. В Україні до піци часто додають курку, гриби, ковбаски, солодкий перець, сир та зелень. В США також користуються популярністю ковбаса, сосиски, гриби, зелений перець, цибуля і сир. Італійська піца відрізняється наявністю томатної пасти з базиліком і часником. Ще італійці люблять класти м’ясо та гриби. У Бразилії до піци додають зелений горох. Трохи незвичайним видається кокосовий горіх, якого полюбляють в піці в Коста-Ріці. А французи в піцу воліють класти бекон, цибулю і свіжі вершки.

Якось французький кулінар Антельм Брія-Саварен сказав, що трапеза без сиру — це красуня, в якої не вистачає одного ока! За його логікою піца «Квадро Формаджі Россо», головними інгредієнтами якої є чотири види сирів, це не просто гастрономічна красуня, а справжнісінька Міс Всесвіту! Приходьте до нас та переконайтеся в цьому самі! Для тих, хто полюбляє ковбасу «Салямі», що складається зі свинини і жиру в пропорціях 50/50, GRANDE PIZZERIA запропонує піцу з однойменною назвою! Чи може спробуєте піцу «Кардинале»? Сім її складових — моццарелла, панчетта, куряче філе, помідор, орегано, томатний соус та болгарський перець — символізують сім чеснот справжнього кардинала! Також пропонуємо скоштувати новий шедевр нашого закладу — піцу з креветками! Її рецепт прийшов до нас із Середземномор’я, де морепродукти дуже часто використовуються у приготуванні їжі. Дивовижне поєднання вершкового соусу, сиру, рукколи та креветок, з нотами лимонного соку, переконає Вас, що ця страва не лише екзотична, але й надзвичайно смачна!

Паста

«У італійця в голові тільки дві думки; друга з них – це паста!» Катрін Деньов

Ми впевнені, що паста «Тальятелле з білими грибами» в GRANDE PIZZERIA посмакує не лише італійцям, але й нашим краянам! Адже вона містить не лише класичне спагетті із сирним соусом, а ще й найкорисніші серед свого роду — білі гриби. Їх цінність і популярність пояснюється неперевершеними смаковими якостями і рідкісною здатністю стимулювати функцію травлення. Користь білих грибів значно вища, ніж від курячих та м’ясних бульйонів, які прописують лікарі пацієнтам з хворим шлунком. Продукт часто застосовують у фармацевтиці. Проведені вченими дослідження дозволили з’ясувати, що користь білих грибів для хворих на онкологію і мастопатію досить велика. Вони мають виражені протипухлинні властивості. Витяжкою з продукту лікують також серйозні обмороження, стенокардію та порушення обміну речовин.

Супи

Мама завжди говорить, що не вживаючи перші страви, можна зіпсувати собі шлунок? Вона абсолютно права!

Ми пропонуємо скуштувати наш фірмовий сирний суп з креветками та фокаччо. Спробувавши його один раз, Ви назавжди запам’ятаєте ніжний вишуканий смак цього кулінарного шедевру.

Ви коли-небудь смакували крем-суп зі шпинату? Готуючи цю страву, майстри GRANDE PIZZERIA використовують тільки свіжий шпинат, вирощений на величезних фермерських полях, дбайливо додаючи до нього ґорґонзолу. Ґорґонзола — це італійський м’який сир з пліснявою, початки виробництва якого сягають 10-го або 11-го ст. У Ломбардії він раніше називався Stracchino di Gorgonzola (італ. Втомлений з Ґорґонзоли) або Stracchino verde (італ. Втомлений зелений), оскільки виготовлявся восени і взимку, коли корови були «втомлені» (італ. stracche). Повертаючись з пасовиськ на зиму у рідні місцини, пастухи з давніх-давен зупинялися у селі, ім’ям якого згодом почали називати й сир.

А чи знаєте, що серед їстівних грибів білі гриби досягають найбільших розмірів? У 1961 році в Білорусії було зафіксовано рекордний розмір білого гриба. Діаметр шляпки цього гіганта складав 58 см, товщина ніжки — 15 см, а вага біля 5 кг! Для порівняння нагадаємо, що вага грибів повного відра об’ємом 10 л складає 6-7 кг. Можливо, білі гриби, які використовують кухарі GRANDE PIZZERIA і не найбільші у світі, але точно найякісніші, а страви із них — найсмачніші! Переконайтеся в цьому, спробувавши наш фірмовий грибний крем-суп.

Салати

Цезар

Монархом імперії салатів вважається «Цезар». Щоправда, незважаючи на те, що він є надзвичайно популярним, мало кому відомо, що початковий рецепт «Цезаря» з’явився не так давно, всього сотню років тому, а точніше в 20-х роках минулого століття. Та й до великого давньоримського імператора ця чудова страва абсолютно ніякого відношення не має. Свою назву салат отримав від імені свого творця, кухаря Цезаря Кардіні, який мав італійське коріння, але жив і працював у США та Мексиці. Команда GRANDE PIZZERIA пильно дотримується оригінального рецепту, а отже, скуштувавши салат «Цезар» в нашому закладі, Ви зрозумієте, чому мільйони людей у цілому світі захоплюються ним!

Нісуаз

Якщо Ви є одним із шанувальників прованської кухні, тоді неодмінно мусите спробувати салат «Нісуаз». Назва страви говорить про те, що салат був народжений у Ніцці. З початку ХХ століття він подавався лише у ресторанах Франції, а всесвітньо популярним його зробила легендарна кулінарка Джулія Чайлд. Корисний та ситний «Нісуаз» є поєднанням тунця, помідор, картоплі, квасолі, яєць та оливок із незабутнім акцентом, якого надає страві заправка з каперсного соусу.

Квадро формаджі

Чи знаєте Ви, що сир є настільки цінним продуктом, що міг би бути навіть весільним подарунком для королеви? Саме таким неординарним даром невідомі шанувальники привітали британську королеву Вікторію з днем весілля у 1901 році. Їй подарували голівку сиру, що важила більш як пів тонни! Спеціально для сирних гурманів в GRANDE PIZZERIA є надзвичайно смачний салат «Квадро Формаджі», який під медово-гірчичним соусом ховає чотири види сиру: горгонзолу, моццарелу, фету і пармезан. Сирний мікс доповнюють рукола, салат «Лоло блондо» та соковиті ягідки винограду.

Капрезе

Назва салату «Капрезе» походить від острова Капрі (Італія). Завдяки червоно-біло-зеленій гаммі кольорів, що повторює кольори італійського прапора, цей салат став однією з національних страв Італії. Приходьте до нас та спробуйте неповторне поєднання моццарелли, помідор, руколи та базилікового песто в салаті «Капрезе».

Торнедос

Саме так називаються медальйони з телятини, які є основою цієї страви. Доповнений огірком, болгарським перцем, руколою та цибулею, цей салат має неочікувані, але дуже влучні солодкі нотки завдяки шматочкам свіжої груші та заправки з медово-соєвого соусу.

Ніаполь

Цей салат представляє собою поєднання прошуто, моццарелли, помідор, руколи та салатного соусу.

Стейк

М’ясо люблять, незалежно від віку, статі та рівня доходів, за виключенням людей, які надають перевагу вегетаріанському способу харчування. Серед широкого різноманіття м’ясних страв найбільшою популярністю користується стейк! Під час приготування м’яса на грилі з нього стікає зайвий жир, завдяки цьому стейк є не тільки надзвичайно смачним, а ще й дуже здоровим різновидом м’ясної страви. GRANDE PIZZERIA пропонує скуштувати ніжний свиний стейк на ребрі, доповнений овочами гриль.

Якщо ж Ви збираєтеся відвідати наш заклад з компанією друзів, зверніть увагу на сиров’ялене м’ясне асорті, до якого входять прошутто, салямі пікантна, салямі класична, панчетта і рукола.

Риба

Якщо Ви притримуєтеся принципів здорового харчування, тоді маєте знати, що раціон повинен містити різноманітні морепродукти, у тому числі й філе лосося. Адже окрім того, що лосось має надзвичайно ніжний та вишуканий смак, він є ще й дуже корисним. Лосось є джерелом незамінних жирних кислот, знижує рівень холестерину та кров’яний тиск, підвищує ефективність мозкової діяльності, є корисним для здоров’я шкіри, позитивно впливає на зір, здоров’я волосся та нігтів.

Десерт

В GRANDE PIZZERIA продаються ліки від поганого настрою!

Тірамісу

Це класичний італійський десерт «Тірамісу», назва якого дослівно перекладається як «Піднеси мене вгору». Ще з XVII століття цей десерт вважається джерелом надзвичайного емоційного підйому, що з’являється одразу після його куштування.

Піца «Dolce»

В оазисі смаколиків GRANDE PIZZERIA на Вас також чекає солодка піца «Dolce» — мікс крему маскарпоне, фруктів та шоколаду на ніжній основі.

Панна котта

Частиною кулінарних традицій Європи ще з часів Середньовіччя були вершкові десерти: французьке бланманже, британський ванільний пудинг, баварський крем та ін. Ці треті страви вважалися необхідними складовими аристократичного обіду того часу. Італійським продовженням цієї теми є «Панна котта». ЇЇ основою є цукор та вершки (дослівно з італійської мови назва десерту перекладається як «варені вершки»). Кондитери GRANDE PIZZERIA додають до класичної основи «Панна котти» фруктовий джем, ягідку малини та м’ятну гілочку.

Смачного!